kLik SiNi sAyA SuKe

Wednesday, May 4, 2011

kemalangan

ni kereta saga BLM mangsa


Entry kali ni pasal kemalangan yang berlaku dekat kampung freesia. Kejadian ni terjadi tengah hari tadi lingkungan pukul 1 hingga 2 petang. Sungguh dahsyat. Mangsa kemalangan tersebut seorang wanita dan tiga orang kanak-kanak. Mangsa dikatakan cuba mengelak sebuah kereta kancil dihadapannya yang tiba-tiba buat U-turn lalu merempuh lori yang 'parking' tepi jalan. Tengok gambar kat atas tentu tak dapat digambarkan keadaan diorang kan.


*Moral of the story: berhati-hati di jalan raya. walaupun kekadang kita yang berwaspada tapi orang lain yang tak berwaspada. Jadi kita kena ambil tindakan bijak dan jangan panik.

21 comments:

AkuMuzikFilem said...

haha mudahnya kereta proton terbakar. saga blm ni kira model2 baru juga ni, leh terbakar ye?

ini kat sabah kan?

AkuMuzikFilem said...

betul la tu, sebab tindakan orang lain, kita yang kena, biar hati2 camne sekalipun kita ni

intan.maisarah said...

takutnya

hati hati
dalam melakukan semuanya

:)

FreESiA said...

- AkuMuzikFilem -

sabah? tak la. semenanjung je. tula, leh lak terbakar. tak terfikir dek akal. macam-macam desas desus dengar. contohnya ada yang kata sebab pakai minyak Ron 95 la mudah terbakar.



- intan maisarah -

betul tu. kena sentiasa berhati-hati.

KHRLHSYM said...

erk!! =.="

ghost writer said...

paling penting jangan panik.itu patut diajar dalam menangani rasa panik ketika memandu..

AkuMuzikFilem said...

ghost, perempuan kan itu mudah panik, terkejut sangatlah tu tengok kancil wat u-turn, tapi, siapa tahu, cakap lebih pun wa takde di tempat kejadian.

hehe tahu bukan sabah, kelantan kan? tengok board tu pun tahu dah

si para para said...

tu la.. kita dah bawak kereta cukup baik, orang lain pulak buat hal..

sebelum drive, baca doa... insyaallah selamat..

FreESiA said...

- KHRLHSYM -

tak dapat dibayangkan.



- ghost writer -

yup. betul tu. cara menangani rasa panik tu penting.



- akumuzikfilem -

aah. kat kelantan ni. perempuan memang mudah panik. tapi tak semua perempuan macam tu =) tapi nasib baik diorang semua sempat diselamatkan. semuanya atas tindakan pantas orang kampung kat situ.



- si para para -

ambil langkah berhati-hati kan. ingat tuhan sebelum apa-apa =)

AkuMuzikFilem said...

yaacob store kayu? yaacob wood store, atau mudah, kedai kayu yaacob. sangat rojak, rojak itu sedap, tapi ini rojak memang tak sedap. hakhak

FreESiA said...

- akumuzikfilem -

rojak buah sedap =) si yaacob tu nak buat yaacob stor kayu. tapi terbuat huruf e kat belakang tu. tu yang ter-rojak.

zora said...

pehhhh.bhya gle.....terbakar smpai ...

Khairul Antasha said...

isk...gerun...

*rojak buah sedap.. :P

Diyana said...

Ya alah,teruknya kereta tu lps accident

alexa yussida said...

bahayanyeee...ni yg takut nak drive balik niih

::yartHaryati:: said...

selamat org ramai kluarkan mangse ngn cpt kn..klu x.. eii, simpang..

cpahniza said...

b careful...

wahida said...

ish...nauzubillah...jauhkan la drp family kita...

LuN@_aiDi said...

salam... emmm bahaya nyer.. tuh ler kekadang malang dtg x didugakan..
btw i follow ur blog.. feel free to visit my blog yea http://kisahkami83.blogspot.com
follow yea^^

FreESiAgErBeRa said...

- zora -

tu la. bahaya betul kan. berlanggar dan terus terbakar. harap dijauhkan.



- khairul antasha -

memang gerun. freesia pun suka rojak buah =)



- diyana -

teruk gak la. terbakar semua.



- alexa yussida -

berdoalah sebelum memandu minta selamat sampai ke destinasi yang ingin ditujui.

FreESiAgErBeRa said...

- ::yartHaryati:: -

betul tu. umur diorang panjang. belum masa diorang lagi.



- cpahniza -

thanks dear =)



- wahida -

amin..



- LuN@_aiDi -

bagi freesia, kalau da ajal sampai situ, tak leh nak lari.